Wyszukiwarka
Kategorie
Producenci
Panel klienta

Email:

Hasło:

Zarejestruj się
Schowek

Twój schowek jest pusty

Pokaż schowek
Zobacz jak kupować na raty.
Kontakt

Magazyn
email magazyn@hadron.pl
48203922
telefon 22 663 47 58

Handlowiec 1
email marcin@hadron.pl
1061797
komórka 602 78 38 39
telefon 22 663 47 58

Handlowiec 2
email daniel@hadron.pl
48204880
komórka 698 421 000
telefon 22 663 47 58

Serwis
email serwis@hadron.pl
36501717
komórka 604 977 505
telefon 22 663 47 58

Jesteś tutaj: Główna / Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

Polityka prywatności

Zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. 133 z dnia 29 października 1997r. poz. 833.) sklep internetowy, który znajduje się pod adresem: www.sklep.hadron.pl, zwany w dalszej części, e-Sklepem Hadron chroni dane osobowe Kupujących uzyskane w trakcie działalności. Wszyscy Internauci korzystający z e-Sklepu Hadron pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej.

Rejestrując się w e-Sklepie Hadron, Kupujący wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celu realizacji zamówienia. Zgodnie z art. 24 ust.1 pkt. 4 ustawy o ochronie danych osobowych podanie danych jest dobrowolne i Kupującemu przysługuje w każdym czasie prawo do wglądu w swoje dane, do ich poprawiania oraz wniesienia żądania o zaprzestaniu ich wykorzystywania i usunięcia.


e-Sklep Hadron w swoich bazach posiada dane pochodzące z:


1.
Witryny internetowej e-Sklepu Hadron – każdy Kupujący, który dokonuje zakupów, ma możliwość bezpłatnego założenia własnego konta. Posiadanie własnego konta umożliwia pominięcie procedury wypisywania danych osobowych przy dokonywaniu kolejnych zakupów. Istnieje możliwość skasowania konta na życzenie użytkownika, a także zmiany danych lub ich modyfikacji.

2. Logów serwera – informacje dotyczące wykorzystania serwisu przez Kupującego oraz ich adresów IP są zbierane na podstawie analizy logów dostępowych. Informacje te wykorzystywane są zarówno w celach technicznych, związanych z administrowaniem e-Sklepu jak również w celach statystycznych.

3. Plików cookies – są to informacje, które serwer zapisuje na dysku komputera Kupującego, dzięki czemu może on być „rozpoznany” przy ponownej wizycie. Pozwalają one na dostarczanie informacji dostosowanych do indywidualnych potrzeb i zainteresowań Kupującego. Istnieje możliwość wyłączenia cookies w ustawieniach przeglądarki – utrudnia to jednak korzystanie z e-Sklepu, lecz nie uniemożliwia go.


e-Sklep Hadron zobowiązuje się do nieprzekazywania, niesprzedawania i nieużyczania zgromadzonych danych osobowych Kupujących innym osobom lub instytucjom. Dane osobowe Kupującego traktowane są jako informacje w najwyższym stopniu poufne. Nie mają do nich dostępu osoby trzecie. Służą one tylko i wyłącznie do komunikacji pomiędzy Kupującym, a e-Sklepem Hadron.

Newsletter jest bezpłatną usługą, polegającą na informowaniu zapisanych Kupujących o nowościach, promocjach, wyprzedażach, konkursach, wydarzeniach, kolekcjach i wszystkich innych informacjach, które mają związek z działalnością e-Sklepu Hadron poprzez okresowe wysyłanie wybranych przez redakcję treści drogą elektroniczną w postaci listu elektronicznego. Zapisanie się do newslettera jest potwierdzane przez Kupującego poprzez kliknięcie na otrzymany w e-mailu link otrzymany drogą elektroniczną na wskazany przez siebie adres e-mailowy lub zaznaczeniu odpowiedniego pola wyrażającego zgodę przy procesie rejestracji i stanowi wyrażenie przez Kupującego zgody na otrzymywanie bezpłatnego newslettera. e-Sklep Hadron nie będzie przekazywał ani sprzedawał otrzymanego adresu e-mailowego stronom trzecim. Kupujący w każdym momencie ma prawo zrezygnować z usługi newslettera. Subskrypcję można anulować, klikając na link „usuń mnie z listy” znajdujący się na dole każdego z przesłanych listów elektronicznych lub po zalogowaniu się w e-Sklepie Hadron, zmieniając ustawienia w zakładce Newsletter. Usunięcie konta pocztowego Kupującego z bazy adresowej następuje natychmiast i sygnalizowane jest komunikatem potwierdzającym operację.

e-Sklep Hadron zastrzega sobie prawo do czasowego wyłączania usługi newslettera, jeżeli będzie to niezbędne ze względów technicznych (np. konserwacja, modyfikacje lub naprawa systemu), całkowitego zaprzestania świadczenia usługi w ramach newslettera (po uprzednim powiadomieniu jego użytkowników, bez podania przyczyny), usunięcia konta, którego użytkownik naruszył Regulamin lub prawo obowiązujące w Rzeczpospolitej Polskiej, albo też podejmuje działania ingerujące w niezakłócone korzystanie z usługi przez innych użytkowników.

Prosimy pamiętać, że żaden przekaz internetowy nie jest całkowicie bezpieczny i wolny od błędów.


PAMIĘTAJ:
Jeżeli odwiedzasz e-Sklep Hadron i składasz zamówienia za pośrednictwem komputera, którego nie jesteś stałym użytkownikiem (chodzi zwłaszcza o kawiarenki internetowe), musisz pamiętać o konieczności wylogowania się oraz zamknięcia przeglądarki po zakończeniu wizyty. W przeciwnym razie ktoś inny, korzystający z tego samego komputera bezpośrednio po Tobie, mógłby mieć dostęp do Twojego konta.

Nie udostępniaj nikomu loginu i hasła do konta. Pracownicy e-Sklepu Hadron nigdy nie zwracają się do Kupującego z prośbą o udostępnianie loginu i hasła dostępowego do konta.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Polityka Cookies

1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  a) dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  c)utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;

5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  b) pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  c) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  d) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  e) „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.

7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

10. Więcej informacji na temat plików cookies można znaleźć w sekcji „Pomoc” w menu popularnych przeglądarek internetowej.